Sale of dried or pickeld porcini mushrooms and products of the undergrowth

Now we speak about rice

I think that, Risotto with mushrooms is a very good combination.

Rice have a lot of beneficent's property, it's a very digestible food, it controls the intestinal's flora, it helps to remove the bloating, if it is whole it battles against the constipation, it has less glycemia rather that Pasta. It has a lot of potassium, and a little bit of sodium (adivasble for people who suffer hypertension). It is made without gluten and so it could be eat by people who suffer from celiac disease. It could be cook in different way, but i suggest our recipe: Risotto with mushrooms, and if you have not many time for cook, you could buy our mushroom's sauce pre-made. You have to pour the mushroom's sauce into a pot and add the rice. Warm up for 5 minutes, add the broth or a stock cube, than cook it for 10 minutes and add a little bit of butter, parmigiano and serve it.

Ingredienti per quattro persone:

  •  60 g. di funghi porcini secchi
  • 300 g. di riso
  • tre spicchi d'aglio
  • un trito di prezzemolo, sedano, carota e cipolla
  • acqua filtrata dei funghi messi a bagno
  • una spruzzata di vino rosso brodo di dado (o di carne) olio d'oliva.

Preparazione:

Lavare bene i funghi secchi, metterli a bagno in acqua calda per dieci minuti circa, quindi colarli tenendo la stessa che poi s'aggiungerà al brodo.

Preparare un fondo di cottura con un poco d'olio e gli spicchi d'aglio tritati, facendoli dorare leggermente. Aggiungere il trito di verdure in precedenza preparate lasciandole soffriggere per qualche minuto, mettere i funghi strizzati, un po' di brodo, una spruzzata di vino rosso lasciando cuocere il tutto per venti minuti circa.

Buttare il riso, amalgamare bene aggiungendo il brodo rimanente e far cuocere fino a cottura ultimata




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